Danske Bank øker rentene

Setter opp rentesatsene fra 14. november.

ØKER: Danske Bank varsler at de setter opp utlånsrentene. For eksisterende kunder trer endringen i kraft 14. november. Foto: Ints Kalnins/Reuters
ØKER: Danske Bank varsler at de setter opp utlånsrentene. For eksisterende kunder trer endringen i kraft 14. november. Foto: Ints Kalnins/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Når Norges Bank setter opp styringsrenten må vi ta innover oss endringene dette medfører og tilpasse oss markedssituasjonen. Danske Bank følger utviklingen i markedet tett og vil etter endringene fortsatt være konkurransedyktig, sier kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i en pressemelding.

Setter opp rentene

Danske Bank kunngjør i dag at de øker utlånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, og banken opplyser om at endringen vil gjelde fra 14. november for eksisterende lån.

I personmarkedet vil Boliglån Ung og Boligkreditt 45% ha laveste veiledende rente med en nominell rentesats på 3,10 prosent.

Nordea og DNB tidlig ute

Tidligere denne uka varslet Nordea at de øker rentesatsene på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. På innskuddssiden økes renten med inntil 0,25 prosentpoeng. Ny rente på Boligsparekonto for de under 34 år blir 3,90 prosent og sparekonto UNG 1,60 prosent.

DNB var første bank til å sette opp rentene etter at Norges Bank økte styringsrenta forrige uke.

DNB økte renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng og meldte 20. september at for eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 7. november 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer