Dårlig besøk på Fritt sykehusvalg

Få har fått med seg at det går an å snike i helsekøen med noen tastetrykk. Internett-tjenestene til Fritt sykehusvalg blir bare besøkt av mellom 200 og 300 personer i døgnet.

Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Tidsskrift for den norske lægeforenings nettutgave.

Det er stor forskjell i ventetid mellom de ulike sykehusene, og mye tid å spare for pasienter som er villige til å flytte litt på seg - så trafikken på nettsiden er antagelig godt under potensialet.

I mai i år ble Fritt sykehusvalg Norge relansert som en kombinert Internett- og telefontjeneste. Tjenesten gir pasienter informasjon om ventetider ved sykehus i hele landet, og muligheten til å velge behandling der ventetiden er kort.

Siden mai i år har nettsidene hatt rundt 300 besøkende hvert døgn, og i sommer har antall besøkende sunket til rundt 200 per døgn. Prosjektansvarlig Tone Bringedal i Sosial- og helsedirektoratet regner med at besøkstallet tar seg opp utover høsten.

- Når du ser på listene som presenteres på nettstedet, er det stor variasjon i ventetid mellom de ulike sykehusene. Det kan derfor være mye tid å spare for den som er villig til å flytte litt på seg, sier hun.

- Vi vet ikke om de som besøker Fritt sykehusvalgs nettsider eller ringer faktisk benytter mulighetene som ligger i informasjonen de får, og dermed velger et annet sykehus enn de naturlig sogner til, sier Bringedal til Computerworld.

I tillegg til besøk på nettsidene ringer rundt 30 personer Fritt sykehusvalg daglig.

- Det virker som at de som i særlig grad ønsker å få behandlingen utført i egen helseregion, benytter seg av muligheten til å snakke med en rådgiver i samme region, sier Bringedal i følge Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Mozon.no, 18.08.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer