Dårlig humør bedrer hukommelsen

Surpomper er bedre øyenvitner enn folk som smiler og ler.

Publisert
Sist oppdatert

Å være i dårlig humør, kan gjøre deg til et bedre øyenvitne enn en som er glad, i følge en ny undersøkelse. Det er WebMD Health som melder dette.

Forskere har funnet at folk som var i godt humør ga flere villedende detaljer når de vitnet. De som var i dårlig humør, derimot, ga mer presise beskrivelser av hendelsen.

- Det viser at våre minner av tidligere hendelser inneholder mer irrelevant informasjon når vi er i et godt humør, sier forsker Joseph Forgas, professor ved University of New South Wales i Australia, i en ny utsendelse.

Å huske hendelser involverer en rekke komplekse prosesser som åpner for mange påvirkninger og forvrengninger, og denne studien viser at humør kan spille en viktig rolle i disse prosessene.

- Funnet gir mening i evolusjonen. Dyr som er forsiktige, er flinkere til å legge merke til trusler, sier Forgas.

Flere eksperimenterI studien testet forskerne folks ferdighet til å huske hendelser i ulike humørfaser.

Et av eksperimentene gikk ut på at forskerne lot studenter være vitne til en dramatisert fiendtlig veksling mellom en lærer og en inntrenger i en forelesningssal. En uke senere bruke forskerne en kort, ti minutter lang videokassett til å skape godt-, nøytralt- og dårlig humør blant studentene. De ble senere spurt om å svare på spørsmål om episoden de var vitne til, som enten inneholdt eller ikke inneholdt feilaktig informasjon. Forskerne fant ut at flere husket hendelsen hvis de så den triste videokassetten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer