Dårlig netthandel-service

Ny amerikansk undersøkelse viser at internettbutikker støter fra seg mange kunder.

Dårlig netthandel-service
Publisert

Selv om det føles morsomt og moderne å handle på internett, og enkelte børsnoterte nettbutikker er verdt titalls milliarder kroner, viser en amerikansk undersøkelse at noen nettbutikker i farten helt glemmer å ta med seg helt vanlig kjøpmannskap ut på nettet.

Konsulentselskapet Shelley Taylor har undersøkt 50 internettbutikker i USA, og blant annet funnet ut at det særlig syndes mot å gi brukere med eldre datautstyr mulighet til å handle på nettet.

Bare to av 50 butikker hadde "lette" utgaver med lite bilder og grafikk for brukere med langsomme modem.Tolv av butikkene manglet global navigasjon, slik at det var uhyre lett å gå seg bort i butikken.1/3 av nettbutikkene hadde faktisk ikke noen veiledning for hvordan man kjøpte.Bare 12 prosent tilbød uavhengige produktomtaler eller lenker til slike.Bare åtte prosent av nettbutikkene viste løpende frem innholdet i "handlevognen" uten at du måtte lete deg frem til det.Bare 30 prosent av nettstedene hadde opplysninger om hvor raskt produktene ville være fremme hos kjøper.

En av butikkene opplyste til og med at visse finesser ikke ville virke med mindre brukeren lastet ned og installerte en bestemt nettleser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer