Dårlig nytt før fredagstacoen

Santa Maria Norge kaller tilbake Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style.

TILBAKEKALLES: Santa Maria Dip Nacho Cheese Style er trolig et populært tilbehør rundt mange bord på fredagskvelden. Nå kalles den tilbake. Foto: Santa Maria Norge
TILBAKEKALLES: Santa Maria Dip Nacho Cheese Style er trolig et populært tilbehør rundt mange bord på fredagskvelden. Nå kalles den tilbake. Foto: Santa Maria Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Santa Maria Norge kaller tilbake Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style på grunn av matsikkerhetsrisiko, melder selskapet i en pressemelding seint torsdag kveld, under et døgn før de fleste nordmenn skal innta fredagstacion.

– Matsikkerhetsrisikoen er knyttet til en bakterie og er bekreftet funnet i én batch ostesaus, og vi gjennomfører derfor en tilbakekalling, opplyser Santa Maria Norge i en pressemelding.

Tilbakekallingen omfatter Cheddar Cheese Sauce 3kg med best før-datoer fra 01/06/2024 til 31/08/2024 og Dip Nacho Cheese Style 250g med best før-datoer fra 01/06/2025 til 31/08/2025.

Er du blant dem som er rammet? Sjekk denne videoen for hvordan du kan lage ostedippen selv!

NAM: Med denne enkle oppskriften lager du en veldig god ostedip på 1-2-3! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Bakterien kan forårsake symptomer som kvalme og oppkast. Hvis det oppstår symptomer, pleier de vanligvis å avta innen 24 timer. Det er så langt ikke rapportert om noen tilfeller av matforgiftning.

Forbrukere som har kjøpt de aktuelle produktene, bes ikke bruke dem, men ta dem med tilbake til butikken og få pengene tilbake.

Oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer