Dårlig søvn øker risikoen for diabetes

Dersom du sover i mindre enn seks timer eller mer enn ni timer per natt, øker risikoen for diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en undersøkelse publisert i Archives of Internal Medicine som viser dette. Du øker både diabetesrisikoen og skader blodsukkertoleransen ved å ha feil søvnmønster.

Tror vi sover nok- Det er mange personer som sover fem eller seks timer per natt, som vi generelt tenker får nok søvn, sier forskningsleder Daniel J. Gottlieb til Reuters Health.

Gottlieb og hans forskerteam studerte nesten 1500 personer mellom 53 og 93 år. Deltakerne svarte på et skjema om søvnmønster og gikk gjennom en rask glukose- og glukosetoleransetest.

Det ble oppdaget diabetes hos 20,9 prosent av deltakerne. Nedsatt glukosetoleranse ble oppdaget hos 28,2 prosent. Nattlig søvn på seks timer eller mindre ble rapportert av 27,1 prosent. Og 8,6 prosent av deltakerne sa de sov mer enn ni timer om natten.

BehandlingDeltakerne som sov i fem timer eller mindre hadde 2,5 ganger større risiko for å få diabetes. De som sov i seks timer hadde 1,66 ganger større risiko, mens de som sov i ni timer eller mer økte risikoen med 1,79.

- Dette er sterke assosiasjoner som viser at frivillig søvnbegrensning kan føre til skadet glukoseregulering, sier Gottlieb til ABC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer