Dårlig stell hos nettagentene

Problemer med å finne de beste tilbudene på nettet? Du er ikke alene. Vi har sett på noen norske og utenlandske "shoppingagenter". De skal gi deg oversikten over de beste tilbudene, men stemmer det? Vi har vurdert tjenestene.

Publisert

Det kan være et mareritt å finne ut hvor du kan gjøre de beste kjøpene, enten det nå er i vanlige butikker eller på nettet.

I praksis kan det fort være en heldagsjobb å gjøre seg kjent med alle de ulike tilbyderne, i inn- og utland.

Redningen er imidlertid nær for deg med Internett! Det kommer nemlig stadig nye "shopping-agenter" som gir oss internettbrukere en fordel.

Hva har vi sett på?

For å hjelpe deg på vei har vi sett på noen norske og noen utenlandske agenter. Kort fortalt kan du dele tjenestene i to:Nettsteder som gir deg en automatisk prissammenligning av auksjoner og "vanlige" nettbutikker, ogNettsteder som gir deg en automatisk prissammenligning av vanlige butikker.

Kan du stole på tjenestene

Det sniker seg alltid inn en liten mistanke om hvorvidt de ulike "shoppingguidene" er kjøpt og betalt. Det har vi imidlertid ingen indikasjoner på.

Vær likevel klar over at informasjonen du får hos de ulike nettbutikkene sjelden er helt nøytral. Bak tilsynelatende forbrukervennlige fasader kan det fort skjule seg tjenester som er mer interessante for leverandøren, enn for forbrukeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer