Tordner mot strømgigant:

– Dårlig «track record»

Forbrukerrådet er klar i sin tale etter at Fjordkrafts varslede søksmål ble kjent.

GÅR RETTENS VEI: Fjordkraft ber rettsvesenet behandle rett til jevn strømregning og krever at strømkundene skal kunne fordele strømutgiftene jevnt utover året. Foto: Eilin Lindvoll / Dinside
GÅR RETTENS VEI: Fjordkraft ber rettsvesenet behandle rett til jevn strømregning og krever at strømkundene skal kunne fordele strømutgiftene jevnt utover året. Foto: Eilin Lindvoll / Dinside Vis mer
Publisert

Strømselskapet Fjordkraft, med Energi Norge som partsmedhjelper i saken, varsler søksmål mot staten ved Energiklagenemnda og Olje- og energidepartementet (OED).

Betalingstjenesten Fjordkraft ønsker å fortsette med den som kalles «Full Kontroll». Dette er en valgfri betalingstjeneste som er uavhengig av strømavtalen og kan tilknyttes forskjellige strømavtaler, også spotprisavtaler. 

Bakgrunnen for det hele er at Reguleringsmyndigheten for energi (RME) ønsker å avvikle betalingstjenester som gjør at kunder kan velge å jevne ut beløpet på strømregninga med like beløp gjennom hele året. Fjordkraft, andre strømleverandører og bransjeorganisasjonen Energi Norge mener RME tolker avregningsforskriften feil.

Søksmål av to grunner

Det er to hovedårsaker til at Fjordkraft har gått til søksmål-skrittet:

- For det første er disse betalingsløsningene en etterspurt tjeneste blant kundene, spesielt i den situasjonen vi har i kraftmarkedet nå, sier kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland til Dinside.

- Den andre årsaken er at vi mener RME og Energiklagenemnda ikke har behandlet saken korrekt juridisk, fordi denne typen betalingstjenester ikke reguleres av avregningsforskriften. Det er full avtalefrihet på området, og de forbrukerne som ønsker det, står fritt til å inngå slike avtaler, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer