Dårlig vær gir vondere leddgikt

Nå er det bevist: Leddgiktsmerter øker med kalde temperaturer og lufttrykkforandringer.

Publisert
Sist oppdatert

Kalde temperaturer og forandring i lufttrykket går hånd i hånd med økte leddgiktsmerter, viser en ny undersøkelse.

Lederen av studien starter med å ta forbehold om resultatene:

- Folk har så sterke overbevisninger om hvilken innflytelse været har på leddgikt at studier om disse spørmålene kan lide av påvirkning fra både skeptiske forskere og poverbeviste pasienter, sier Timothy McAlindon fra Tufts-New England Medical Center.

McAlindon og hans kolleger bekreftet den vanlige myten ved å analysere data fra studien Online Glucosamine Trial. Glukosamin er mest brukt i behandling mot artrose, den vanligste formen for leddgikt.

Studien varte i tre år og 200 pasienter fra 41 amerikanske stater med artrose i kneet ble overvåket.

Forskerne så på værinformasjonen fra hver av områdene, og sammenlignet det med smartene pasientene hadde. McAlindon logget temeratur, lufttrykk, nedbør og dugg - en, tre og syv dager før hver leddgiktsmerte ble rapportert.

- Forandring i lufttrykk og kaldere temeraturer er absolutt forbundet med økte leddgiktsmerter, sier forskerne til WebMdHealth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer