Dataentusiastens utstyr

- Selv har jeg fire PCer og nok reservedeler til å bygge en til, avslører vår entusiast, som fikk lov til å være anonym.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tendensen er klar: En entusiast kjøper aldri en ferdig PC, men kjøper separate deler og monterer selv. Eget nettverk i huset og stor lagringskapasitet er ett must, og datautstyret må selvsagt være tilknyttet surroundanlegg og projektor.

Amatørene blant oss får trøste seg med at hjelpen er nær. Hvis du ikke vil bygge din egen PC anbefaler vi dataredaksjonens månedlige serie som viser deg de beste PC-tilbudene i 10.000 kroners klassen.

Utstyret til vår entusiast:

Den gamle utrekkbare PC-skuffen - ny er allerede montert og på plass.
Den gamle utrekkbare PC-skuffen - ny er allerede montert og på plass. Vis mer


- Hoved-PCen som nå er moden for utskifting, er ikke lenger særlig heftig med sin Pentium III-prosessor på 1 GHz. Det mest spennende med maskinen er at den er montert i et rack-kabinett med solide aluminiums-profiler. Hele kabinettet er montert på skinner og skrudd fast under bordet. Det gir meg lett tilgang til innmaten og gjør det enkelt å teste ut nye kort og annet utstyr. PCen fungerer som en skuff som bare trekkes frem fra under bordet. Skinnene er også så lange at det er lett tilgang til kontaktene bak på PCen, forteller dataeksperten entusiastisk.

Stadig utbygging må til

Men helt fornøyd er likevel ikke eksperten.

- Innmaten i PCen vil i nær fremtid bli oppgradert til en 2,8 GHz Pentium 4 med 800 MHz busshastighet på et Intel i875PE-basert hovedkort. Maskinen vil også ha 1 GB PC400 DDR-minne fordelt på to like 512 MB-moduler siden hovedkortet har dual-channel. Dette hovedkortet har meget god støtte for gigabitnettverk så det vil være naturlig å oppdatere nettverket som går over hele huset til gigabit-standard i samme slengen. Da vil jeg få enda bedre tilgang til filmarkivet på mine to servere.

- Hovedserveren er ganske ny og har to Pentium IIIS 1133 MHz-prosessorer. Den har foreløpig bare 270 GB diskkapasitet, men mer vil komme. Media serveren har rikelig med disk med sine 1,2 terrabyte lagring (1200 GB). Maskinen er noen år og har to Pentium II 266 MHz prosessorer.

PC-en i stua & stereokomponentene 
er innmontert i et skap ved
venstre fronthøyttaler, og lerretet.
PC-en i stua & stereokomponentene
er innmontert i et skap ved
venstre fronthøyttaler, og lerretet. Vis mer


Datafreaken forteller at i stuen knyttes det hele sammen i en fjerde PC. Men det slutter selvsagt ikke der. Også ett fett mulitmedia-anlegg hører med.

- Det er en 1 GHz Pentium III-basert maskin med et ATI Radeon All-In-Wonder skjermkort. Stue-PCen er også en rack-PC (4U) og står i et fullstørrelse 19-tommersrack som er fellt inn i veggen.

- Sammen med PCen befinner også surround-anlegget seg. Racket som er cirka to meter høyt er for tiden helt fullt med utstyr. I stuen har jeg også en Davis DLX-650 XGA DLP-projektor og et to meter bredt motorstyrt lerret som senkes ned fra taket. Med et trådløst tastatur, kan jeg sitte i sofaen og surfe på nettet i 100-tommers størrelse. Planen er å oppgradere projektoren også i løpet av høsten, opplyser fornøyd.

Når biljournalisten bestemmer
Dette shopper Hifi-entusiasten
Reiseorakelets beste tips
Tilbake til innledningsartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer