Datamaskinen din skal virke i fem år!

Hva er egentlig forskjellen på en garanti og reklamasjon? Går din PC i stykker etter 4 år, er du fortsatt sikret etter Kjøpsloven, selv om "garantitiden" bare er på ett eller to år. Siden mange butikkansatte ikke er klar over reglene, er det du som må passe på.

Publisert

Kjøper du et produkt med garanti, må garantien gi deg bedre rettigheter enn de du allerede har krav på etter Kjøpsloven. Er ikke dette tilfelle, begår selgeren et straffbart brudd på Markedsføringsloven.

Det er lett å gå surr i forskjellen på garantier og den lovbestemte reklamasjonsretten. Det verste er imidlertid at de som burde kunne reglene, de butikkansatte, heller ikke er klar over forskjellene.

Denne uvitenheten, enten den nå er bevisst eller ubevisst, er faktisk med på true din rettssikkerhet som kunde. For å stå sterkere den dagen ditt produkt begynner å hangle, bør du derfor sette deg inn i forskjellene.

Fortell oss hvilke butikker du har dårlige eller gode erfaringer med, når det gjelder garanti og reklamasjon. Delta i diskusjonsgruppen nedenfor!

Forskjeller og likheter

Har du kjøpt en TV, PC, eller en bil som slutter å virke, vil du normalt være sikret både i form av ulike garantier og Kjøpslovens bestemmelser om reklamasjonsrett.

Garantier: En garanti må gi deg rettigheter i tillegg til den reklamasjonsretten du har etter Kjøpsloven. I garantiperioden vil selgeren normalt rette opp feil og mangler, uten at du behøver å betale noe som helst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer