Dataspill forandrer hjernen

Voldelige dataspill fører til endringer i hjernen. Resultatet kan bli mer aggressiv oppførsel, mener forskerne.

Publisert
Sist oppdatert

Snart er det jul, og hos mange står nye dataspill på toppen av ønskelisten. Men nå oppfordres kanskje foreldre til å kjøpe andre type gaver. For nå viser en ny studie at voldelige dataspill setter i gang hjernens følelsessenter, også kalt amygdala, og reduserer samtidig aktiviteten i delen av hjernen som et knyttet til selvkontroll.

- Dette er første gang det er blitt påvist at voldelige dataspill kan påvirke hjernens fysiologi og måten hjernen fungerer på, sier Dr. Vincent Mathews ved Indiana University School of Medicine i USA, som ledet studien, ifølge helsemagasinet Health Day.

Visste du at lite søvn kan gi feite barn?

MR-skanningI studien på i alt 44 unge personer, måtte et tilfeldig utvalg spille et voldelig spill i tretti minutter, mens de resterende spilte et ikke-voldelig spill. Barna måtte samtidig gjennom funksjonell MRI (fMRI), som er en avansert bildegenereringsteknikk som brukes for å avbilde hjernens funksjon. fMRI måler endringer i en aktiv hjerne mens de skjer.

Forskerne fant at det var mer aktivitet i amygdala hos barna som hadde spilt voldelige spill. Samtidig var det mindre aktivitet i hjernedelene som jobber med selvkontroll og konsentrasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer