Tilsynet fikk i fjor 73 henvendelser om overvåking på arbeidsplassen, mot 62 og 51 i henholdsvis 2017 og 2016, skriver Dagens Næringsliv.
– Personvern i arbeidslivet utfordres særlig av den teknologiske utviklingen som har muliggjort flere metoder for kontroll, som igjen gjør det mulig å registrere arbeidshverdagen til de ansatte i detalj, sier kommunikasjonsdirektør Janne Stang Dahl i Datatilsynet.
En ny undersøkelse viser at hver femte arbeidsgiver bruker verktøy for overvåking av ansattes epost, mens 45 prosent registrerer tidsbruk og produktivitet elektronisk.
– En arbeidsgiver har som hovedregel ikke lov til å gjøre innsyn i ansattes epost. Unntakene er dersom det er nødvendig for å ivareta virksomhetens drift eller ved mistanke om grove brudd på arbeidstakerens plikter, sier Dahl.
Sjefen må ha god grunn til snoking
Redsel for overvåkning på arbeidsplassen av både e-post og kommunikasjonsplattformen Slack, som mange bedrifter bruker, er ikke noe nytt.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger