Dating etter skilsmissen

Når ett forhold har tatt slutt er det ikke alltid så lett å starte på en ny frisk. Her er date-rådene for deg som vil finne en ny partner etter skilsmissen

Publisert
Sist oppdatert

Dating etter skilsmissen
Når ett forhold har tatt slutt er det ikke alltid så lett å starte på en ny frisk. Her er date-rådene for deg som vil finne en ny partner etter skilsmissen

Selv om mange forhold ender med brudd er vel ikke det noen grunn til å ikke prøve på nytt? Men mange opplever at det ikke er så lett som man hadde trodd når man går inn på sjekkemarkedet igjen etter mange år i et forhold.

For det første tar det tid å lære seg kodene i sjekkingens verden. Om du ikke har vært aktiv på lang tid er det slett ikke rart om du føler at ting går litt trått i begynnelsen.

Et annet poeng er at livet rett og slett er annerledes nå. Med barn og tidligere ektefelle i bagasjen kan du ikke oppføre deg akkurat som da du var nitten år gammel.

* Du må vite hva du vil
Leter du etter en mulighet til å komme ut av sofaen, eller er det drømmen om den store kjærligheten som driver deg? Om du er ærlig med deg selv vil du lettere kunne finne ut av hva du vil oppnå med å date igjen.

* Er du klar for et nytt forhold?
Det er viktig at du har fått nok tid til å fordøye bruddet du nettopp har gått gjennom. Dette er like viktig selv om det var du som bestemte deg for å gjøre slutt på forholdet. Om du ikke har fått tid til å gå gjennom reaksjonene etter bruddet kan det være vanskelig å innlede et nytt forhold.

* Du klarer deg alene
Behovet for omsorg eller redsel for å være alene, er ikke det beste utgangspunktet for et nytt forhold. Husk at dating skal være flørt og glede - ikke terapi.

Om ensomheten er den viktigste drivkraften vil vi anbefale at du løser dette problemet med familie, venner eller profesjonell hjelp. Den riktige motivasjonen for å date er at du ønsker berikelse i livet, ikke at du trenger hjelp.

Slik møter du den rette:
Når du er klar til å møte nye mennesker finnes det noen råd du kan følge for å finne den rette mannen eller kvinnen. For det første bør du vurdere om du vil treffe potensielle partnere slik du lever i dag, eller om du trenger å finne noen nye arenaer for å treffe mennesker.

Vanlige trekk for date-klare mennesker er å melde seg inn i en ny forening eller begynne med en ny hobby. Om du gir litt tid og energi til aktiviteter du liker, vil du også øke oddsene for at du treffer andre med samme interesser.

Kontaktannonser, speed-dating og sjekksteder på nettet er ikke lenger for de mest desperate. Flere hundre tusen nordmenn har nå personlige beskrivelser av seg selv på sjekkesteder på Internett.

Gjennomføring av en god date
En bra date for voksne mennesker bør være på et sted hvor dere kan prate sammen. Det utelukker de hippeste klubbene og mest bråkete diskotekene.

Om du absolutt vil kan du få prate om politikk eller religion men det beste er nok å ligge unne de mest kontroversielle tema første kvelden. Og det er absolutt, uten unntak strengt forbudt - å snakke om eks-kona eller eks-mannen.

Kle deg pent, vis frem ditt største smil og gjør ditt beste for å gi deg og daten en hyggelig kveld. Om det ikke blir full klaff på første forsøk er det helt greit, du kommer til å få mange flere muligheter!

Dating for foreldre
Det kan bli en vanskelig overgang å gå fra foreldrerollen til Casanova på en kveld. Men det å ha barn er ikke nødvendigvis en hindring for ditt kjærlighetsliv om du takler situasjonen riktig.

For det første bør du alltid være ærlig med barna om at du treffer andre. Husk allikevel at du ikke trenger dine barns tillatelse til å finne kjærligheten.

Om du vil introdusere en ny kjæreste for barna bør det skje gradvis og gjerne utenfor hjemmet i begynnelsen. Om du ikke er sikker på at han eller hun er den rette bør du kanskje vente litt med introduksjonen. Det er helt greit å prøve seg litt fram med nye potensielle partnere uten at alle skal introduseres som barnas nye onkel.

Mozon 01.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer