De 10 hotteste: Fra raviolimaskin til plasmaskjerm

Vi kunne ha snakket om seilbåter, firmabiler, handsfree-sett eller elektroniske filofaxer. Disse måtte dessverre vike i kampen om å komme med på lista over de hotteste statussymbolene i Norge, år 2000.

Publisert

1: Kjøkkenet

Tidligere var kjøkkenet en relativt lukket arena, hvor stor sett familien samlet seg. Nå er kjøkkenet i større grad et rom vi viser fram – i tråd med at mat er mer trendy enn noensinne. En hver pappa med respekt for seg selv lager wok-mat på den kostbare gasskomfyren, omgitt av stålblanke pasta- og cappucinomaskiner til flere tusen kroner stykket. Gjestene blar i de glansede kokebøkene mens de venter på maten. Vi er internasjonale gourmeter hele gjengen, ikke sant?

2: Opplevelsesreiser

Statistikkene viser at flere og flere reiser lengre og lengre. Har du ikke besteget minst tre fjelltopper i Bolivia i dag, er du jo helt på jordet. Du bør i hvert fall ha vært på en aldri så liten ryggsekktur i Østen. Det sier seg jo selv. For de litt mer voksne dreier det seg gjerne om vin-turer til Frankrike og golf-ferie i Spania. Det å reise til fjerntliggende steder signaliserer at du er et aktivt og kulturinteressert menneske. Og det skal man være. Og er reisene i tillegg såkalte øko-reiser, da overgår du de fleste.

3: Ekstremsport-aktiviteter

Du bør i det minste ha hoppet i strikk. Et aldri så lite fallskjermhopp skader heller ikke. Ei heller elverafting, paragliding, canyoning, klippeklatring, dykking, ekstremskikjøring eller offroadsykling i stupbratte fjellsider. Med denne typen aktiviteter på merittlista signaliserer du at du er en aktiv person som tør der andre tviler. Du forventer effektivitet, og handler deretter. Adrenalinet skal nemlig bruse i det nye årtusenet, ellers kjeder vi oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer