De 10 største pengeslukene

Ved å forandre på helt vanlige norske vaner, kan de fleste sette ned forbruket adskillig uten å gå ned i levestandard. De som scorer på alle punkter i vår kåring, har et overforbruk som nærmer seg 100.000 kroner i året, og kanskje vel så det.

Publisert
Sist oppdatert

Legger vi sutringen til side, har de færreste av oss noen særlig grunn til å frykte høyere rente eller annet som kan gjøre at vi må stramme inn livreima i fremtiden.

De største fråtserne, med overforbruk alle områder, kan antakelig stramme inn så mye som 80.000 i året eller mer - uten å merke noe særlig til det. Andre har sitt overforbruk på bare enkelte av områdene vi har med i vår kåring. Likevel vil de fleste kjenne igjen minst ett område vi mener kvalifiserer til betegnelsen pengesluk.

Kriteriene vi har brukt i vår kåring av de ti største pengeslukene er:1. Forbruket må være helt allminnelig2. Det må kunne erstattes med billigere alternativer, uten at den enkelte opplever at livskvaliteten blir vesentlig dårligere.Det er slett ikke vår hensikt å rette noen pekefinger. Vi vil bare vise deg de vanligste områdene hvor folk bruker penger til liten eller ingen glede. Oversikten kan gi deg en pekepinn om hvor du først bør stramme inn i dårlige tider. I gode tider kan du bruke anslagene våre til å flytte pengene dit de gir større glede og nytte enn de gjør nå.

Du finner flere opplysninger og forutsetninger for anslagene våre i lenkene på høyre side i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer