De 10 største slankebrølerne

Slåss du mot vektnåla? Slik unngår du de vanligste tabbene.

Illustrasjonsftoo: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsftoo: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går mot vinter og høst, og det er like før du må inn i høstkåpen og skibuksen som du vet satt mye bedre i fjor enn det den vil gjøre i år.

Men tyr du til alle mulige slags slanketips vil det kanskje vil føre til at du legger på deg istedenfor å gå ned i vekt.

Her er de verste slankefeilene og råd til hvordan du unngår dem:

1. Du hopper over måltider. Dette er en dårlig måte å gå ned i vekt på, for det kan resultere i at du kompenserer for de kaloriene du har spart, ved å spise mer på et senere tidspunkt. Da kan du raskt miste kontrollen.

Anbefalingen er å spise tre hovedmåltider om dagen; frokost, lunsj og middag samt to mellommåltider i løpet av dagen. Dette vil holde blodsukkeret stabilt.

Les også: Dropp de dårlige matvanene

2. Skrubbsulten når du handler. Styr unna matbutikkene når magen roper etter mat, for ellers vil du garantert ende opp med å fylle handlevognen din med flere søte og fete matvarer. Spis før du går og handler, ha med en handleliste og hold deg til denne!

3. Usunn snacks. Kjeks, rosiner og loff sender blodsukkeret ut på en berg-og-dalbanetur. Spis heller et godt mellommåltid som metter magen over lenger tid, som grovt brød med en mager ost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer