Daily Fork har listet opp de ti sykeste matfobiene. Vi fant en til vi syns fortjener en plass på listen.
- En fobi er en intens frykt for noe som i utgangspunktet er ufarlig, og det ligger mye unnvikelse i forhold til det. De som rammes har det til felles at det tar mye tid, og det er et betydelig hinder for normal livsutfoldelse, sier Universitetslektor ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU), Bjarne Hansen til DinSide Helse.
Ifølge Hansen kan man i praksis utvikle fobier for absolutt alt, så lenge det ligger en irrasjonell frykt i bunnen.
De 11 sykeste fobiene
1. Alliumfobi - frykt for hvitløk
2. Defecaloesifobi - frykt for smerter i tarmsystemet
3. Teniofobi - frykt for bendelorm
4. Oenofobi - frykt for vin
5. Acerofobi - frykt for surhet
6. Geumofobi - frykt for smak
7. Toxofobi - frykt for å bli forgiftet ved et uhell
8. Deipnofobi - frykt for å spise middag sammen, eller for middagskonversasjon
9. Consecotaleofobi - frykt for spisepinner
10. Phagofobi - frykt for å svelge
Og til sist en vi syns fortjener en plass:11. Arachibutyorfobi: Frykt for at peanøttsmør setter seg fast i ganen
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger