De aller fleste handler mellom klokken 13 og 15

Hater du å stå i kø når du skal handle, bør du unngå disse klokkeslettene.

Hater du kø, bør du ikke handle mellom klokken 13.00 og 15.00. Det er tiden da flest nordmenn bruker bankkortene sine, ifølge Finansnæringens hovedorganisasjon. Foto: COLOURBOX:COM
Hater du kø, bør du ikke handle mellom klokken 13.00 og 15.00. Det er tiden da flest nordmenn bruker bankkortene sine, ifølge Finansnæringens hovedorganisasjon. Foto: COLOURBOX:COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du i utgangspunktet ikke er tålmodig nok til å stå i lange køer, må førjulstiden være ganske utfordrende. Da skal alle som ikke har fullstendig gått over til netthandel, ut og shoppe, og enkelte steder må du smøre deg med en god dose tålmodighet, for å få handlet inn til jul.

Selvfølgelig kan du gjøre et par tiltak for å unngå de aller verste køene. Første tips er en selvfølge: Start julehandelen tidlig. Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO) og BankAxept viser at nordmenn bruker kortet mer og mer, jo nærmere jul vi kommer.

Trenden de siste årene er at 22. desember er den dagen nordmenn drar kortene sine mest. Dagen før og dagen etter, ligger hakk i hel på statistikken. Det er altså ingen myte at folk venter til siste liten med juleshoppingen.

LES OGSÅ: Neste fredag er den store tilbudsdagen

Lørdag klokken 13.00 er verst

Ellers viser den samme statistikken at lørdag ikke overraskende er den verste handledagen i uken. Og mellom klokken 13.00 og 15.00 er nordmenn mest shoppeglade. Da blir norske bankkort dratt rundt 200 ganger i sekundet!

Dette blir også bekreftet av norske butikker. Norges største elektronikkjede, Elkjøp, melder at lørdager klokken 15.00 er det mest kunder i butikkene. Siba melder om mest trafikk rundt 13.00-tiden på lørdager. På hverdager er besøkstoppen noe seinere, rundt klokken 17.00.

>> SLIK SLIPPER DU Å STÅ I KØ

Handel for 48,8 milliarder kroner

Det ligger ikke bare an til mye kø i butikkene de neste ukene, det kommer også til å bli brukt svært mye penger fram til jul.

Handelsorgansisasjonen Virke tror på en liten vekst i julehandelen i år. Virkes prognoser viser at hver nordmenn kommer til å julehandle for nær 10.000 kroner i år, en oppgang på 3 prosent fra året før.

Til sammen kommer vi til å handle for 48,8 milliarder kroner, tror Virke.

- Mange har vært flinke til å legge penger til side, og det betyr at de har mer å rutte med når det kommer til å bruke penger på mat, vin og gaver, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Madsen, i en pressemelding.

Kanskje ikke så overraskende ligger det an til at butikkene i hovedstaden kommer til å ha størst omsetning per innbygger. I år viser prognosene at omsetningen i Oslo vil ligge på 10.850 kroner per innbygger. Til sammenlikning, kommer butikkene i Sogn og Fjordane antagelig til å ha en omsetning på rundt 8.550 kroner per innbygger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer