De beste allergirådene

Sjekk hvordan du kan unngå kløende øyne, tett nese og nyseanfall.

Allergi kan være svært plagsomt, men det finnes heldigvis hjelp å få. Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Allergi kan være svært plagsomt, men det finnes heldigvis hjelp å få. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solen skinner, det grønnes i naturen og vi trekker ut i hagene, parkene og på terrassene. Våren og sommeren er uten tvil en deilig årstid. Men for om lag 20 prosent av befolkningen fortoner den seg mer slitsom enn resten av året. Det finnes imidlertid hjelp å få mot sterke allergiplager. Vi har tatt en kikk på en rekke metoder som påstås å ha en dempende effekt på allergisymptomer, og overlege Bente Kvenshagen som er spesialist i astma og allergi, har delt sine synspunkter med oss.

Les også: Rust deg mot allergiplagene

Bruk av legemidler

Det finnes en rekke legemidler som kan dempe symptomene på allergi. De kan fåes i form av injeksjoner, øyedråper, nesespray eller tabletter. I tillegg kan man vaksinere seg mot pollenallergi. - Vi snakker jo om forskjellige grader av allergi, og de som er plaget i moderat grad vil kunne ha nytte av allergitabletter (antihistaminer) i tillegg til lokal behandling med nesespray og øyedråper, sier Kvenshagen til DinSide Helse.

For de som er hardere rammet anbefaler hun vaksine. Det er den eneste behandlingen som faktisk gjør noe med årsaken til problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer