De beste boblene

Lørdag er en av årets store champagnedager. Hvilke sprudlende skal du velge? Vi gir deg svaret.

Publisert
Sist oppdatert

Bloop...

- Det var en jomfrus sukk!

Geir Hagbarth Andresen har akkurat vridd bunnen på en oppkledd champagneflaske.

- Det er slik den åpnes korrekt. Du skal holde korken stille og vri flasken til den kommer med et lite popp, forklarer han uten å søle en dråpe.

Andresen er daglig leder og eier av bar og restaurant Champagneria i Frognerveien, og naturlig nok ekspert på champagne.

På bordene rundt står 17 flasker av edle og ikke fullt så edle dråper som skal prøvesmakes av DinSides folkelige testpanel. Flaskene er hentet ut av Vinmonopolets assortiment, og består av både champagner og musserende vin. Listen er satt sammen med tips fra Bagatelles vinkelner Robert Lie og Vinmonopolet.

Merkevaren champagne

For ikke å gjenkjenne etiketter og merker, blir testen utfør blindt. Champagner og musserende blir testet sammen, men likevel delt opp i to kategorier resultatmessig. Grunnen er følgende:

- Champagne er en god del dyrere på grunn av restriksjonene rundt merkenavnet og hvor mye som produseres av den i det franske distriktet Champagne. Til å lage champagne bruker man kun tre druesorter, mens i cava og andre musserende viner brukes mange forskjellige druetyper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer