De beste fastrentene

Jo lengre du vil gifte deg med banken, jo høyere rente må du betale. Dette er hovedtrekkene vi ser i vår prisundersøkelse av fastrentelån.

Publisert
Sist oppdatert


I går skrev vi at trøndere vil ha fastrente. I dag har vi sjekket markedet, både for dem og for deg som bor på andre kanter av landet.

Lite å hente i år

I det store og det hele, vinner du svært lite eller ingenting på å binde renta i ett år fremfor å la den flyte. Med ett unntak, ligger alle fastrentetilbudene med kort bindingstidhøyere enn markedspris på lån med flytende rente, som du finner i prislisten vår.

Vi har ikke hørt om noen som tror at den flytende renten vil stige nevneverdig i løpet av de neste tolv månedene - heller tvert i mot. Dette forklarer at de faste og flytende rentetilbudene ligger så nær hverandre. Det forteller deg også at du mest sannsynlig vil tape på å binde lånerenten på ett års sikt.

For gamblere

Men jo større gambler du er, jo mer interessant blir det å se på fastrenten med tre til fem års binding, og fastrente med nærmere ti års bindingstid.

Vi har fortalt om risikoen ved fastrentelån før. Her har du prisene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer