De beste ferdig-grøtene

Hvilken bør du velge: Fjordland, Toro, Coop, FirstPrice eller Nordfjord?

JULEGRØT: Nordmenn elsker risengrynsgrøt, spesielt i jula. Nå trenger du ikke lage den selv lenger. DinSides testpanel har funnet frem til de beste og verste ferdig-grøtene.  Foto: Per Ervland
JULEGRØT: Nordmenn elsker risengrynsgrøt, spesielt i jula. Nå trenger du ikke lage den selv lenger. DinSides testpanel har funnet frem til de beste og verste ferdig-grøtene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å koke risengrynsgrøt kan fort bli et julemareritt for uerfarne riskokere.

Melken har en tendens til å fosskoke akkurat i det du kikker vekk et øyeblikk, og brune klumper oppstår fort om du ikke slaver over kjelen slik grøten befaler.

Men frykt ikke: Matindustrien har som alltid svaret. De siste årene har det dukket opp stadig flere typer ferdig-grøt, som ikke krever stort mer enn at du klarer å gjøre noe varmt.

Lyver bildene av ferdig-mat? - Ja! mener kokker

Enkelt å lage

Hvordan du forbreder ferdig-grøten er helt opp til deg selv. Man kan varme en og en asjett eller hele pakken i mikrobølgeovnen, helle grøten over i en kjele eller varme pakkene i vannbad, alt etter som. Ikke alle pakker egner seg til alle metoder, men så lenge grøten blir varm, spiller det liten rolle hvordan du gjør det.

DinSide har testet alle de fem ulike typene ferdig-grøt vi klarte å finne: Fjordland, Toro, Coop, FirstPrice og Nordfjord.

Fire voksne og ett barn på seks år spiste seg gjennom dem alle i en blindtest, for å kåre julens vinner. Noe som skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt. Alle de fem grøtene holdt nemlig overraskende god kvalitet, og smaksforskjellen var ikke alltid særlig merkbar. Prisforskjellen er på sin side stor, men det viste seg at billig kan være minst like godt som de dyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer