De beste førstehjemslånene

Skal du kjøpe bolig for første gang over nyttår? Da bør du velge riktig bank. Trikset er å opprette en BSU-spareavtale hos en bank som gir deg gunstige renter selv om du har lite egenkapital.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt vanlig at banker tilbyr egne låneavtaler til ungdom som kjøper bolig første gang - såkalte "førstehjemslån". Det er svært forskjellig hva som bakes inn i disse pakkene. Noen av bankenes tilbud til ungdom ligger så nær deres vanlige tilbud, at de i praksis ikke er til særlig hjelp for en som skal etablere seg for første gang.

Dårlig sikkerhet er kjernen

Problemet for en som kjøper bolig for første gang er først og fremst sikkerheten hun eller han er i stand til å stille. Det vanlige kravet om tyve prosent egenkapital for en bolig til en million kroner utgjør 200.000 kroner - en svimlende sum for en som akkurat er ferdig med studiene.

Håpet ligger hos de bankene som har forstått dette, og tilbyr lån med atskillig lavere krav til sikkerhet, men med en hyggelig rente likevel. Flere banker tilbyr førstehjemslån innenfor 90 prosent av boligens kjøpesum, men med en rente som tilsvarer lån innenfor 60 prosent.

Vi har spurt alle landets banker om deres tilbud til førstegangsetablerere, og funnet et tyve-talls banker som tilbyr hyggelige renter med lave krav til sikkerhet. Cirka halvparten tilbyr førstehjemslån til kunder over hele landet. Resten krever at du har en eller annen tilknytning til kommunene eller regionene de har definert som sitt marked. For de som bor i Sauda, Time osv, er de likevel så interessante, at vi har tatt dem med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer