Grensehandel

De beste grense­handels­­tipsene

Her er de beste tipsene til hva du bør huske, om du skal på svenskehandel på Nordby, Strømstad eller andre grensehandelssteder i påsken.

GRENSEHANDEL I SVERIGE? Hva bør du handle - og hva bør du kanskje ikke handle - i svenske butikker? Valutaen er ganske gunstig for nordmenn på svenskehandel om dagen - men pass på så du får med deg de aller beste kjøpene hjem. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GRENSEHANDEL I SVERIGE? Hva bør du handle - og hva bør du kanskje ikke handle - i svenske butikker? Valutaen er ganske gunstig for nordmenn på svenskehandel om dagen - men pass på så du får med deg de aller beste kjøpene hjem. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

For nordmenn på svenskehandel er kursen på svenskekrona gunstig om dagen: 11. april betalte du 91,87 norske kroner for 100 svenske kroner. Ifølge Norges Bank, var månedsgjennomsnittet på drøye 95 kroner både i desember og januar, og i mars var gjennomsnittskursen på 92,55 kroner.

Dermed kan det være ekstra gunstig å legge en handletur til over svenskegrensa nå.

Men du blir nok ikke alene dersom du velger å legge turen til Sverige for litt påskehandel.

Ole Jørgen Lind, butikksjef hos MaxiMat på Nordby Shoppingcenter, har tidligere sagt til Dinside at det er de første dagene i påskeuka det er travlest.

– Det er mest folk fra og med lørdag før palmesøndag og til og med onsdag før skjærtorsdag, har Lind tidligere sagt til Dinside.

For folk på Østlandet er spesielt Skjærtorsdag forbundet med elleville nordmenn som inntar Strömstad – med tilhørende trafikalt kaos.

Butikkene holder åpent alle dager i påsken, men skal du innom Systembolaget samtidig så bør du sjekke åpningstidene der før du reiser –for det er stengt noen av dagene i påsken (Strömstad-polene er stengt Skjærtorsdag, i tillegg til Langfredag og 2. påskedag. Søndager er det alltid stengt. Øvrige Systembolag har oftest åpent på Skjærtorsdag.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer