De beste innskuddsrentene

Blir du avspist med 1,6 prosent rente på sparepengene, enda kontoen din er stinn av penger? Tiden er inne til å vende banken din ryggen, og gå til de som virkelig prøver å vinne din gunst.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om du har femti eller hundre tusen kroner på bok, må du lete en stund før du finner alternativer innen banksparing som i det hele tatt gir noe som helst over dagens foliorente i Norges Bank.

Smuler

Tilbudene i landets ti største banker går svært sjelden over dette nivået, selv overfor sine beste innskuddskunder. Det finnes enkelte muligheter, men da i deres fastrenteavtaler, og med forholdsvis lang bindingstid og dermed risiko.

Du som leser dette er jo sannsynligvis kunde hos en av nettopp disse bankene, og vi anbefaler at du tar en titt på innskuddsrentene hos de ti største, om ikke annet, så for å få deg en vekker.

Tror du på en betydelig renteoppgang de neste par-tre årene, er ikke disse fastrenteavtalene noe for deg. Men er du blant dem som slett ikke tror på renteoppgang i løpet av de nærmeste to-tre årene, kan fastrentesparing være et godt alternativ til å bli avspist med innskuddsrenter på ett-tallet og lavere. Derfor har vi også innhentet fastrentetilbudene hos alle, og tatt dem med i oversikten.

Ferske og frie

De beste innskuddsrentene uten betingelser finner du hvis du vender de ti største ryggen, og heller velger en bank som virkelig anstrenger seg for å kapre nye kunder. Disse er ofte rene nett- og telefonbanker, og gir gode rentebetingelser også uten krav til minsteinnskudd. Enkelte tilbyr også interessante fastrenteavtaler med kort bindingstid. Her finner du de beste innskuddsrentene hos disse bankene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.