De beste januar-kjøpene

Joda, det er mulig å gjøre et kupp på januarsalget. Men det forutsetter at du stiller forberedt. Her er noen av våre favoritter.

Salg, januarkupp, kupp-priser. Uansett hva det kalles er det lett å la seg friste. Foto: PRODUKTBILDER
Salg, januarkupp, kupp-priser. Uansett hva det kalles er det lett å la seg friste. Foto: PRODUKTBILDER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å la seg friste når du blar deg gjennom butikkenes tilbudsaviser, for tilbudene er tilsynelatende både mange og gode.

I utgangspunktet er et prisfall i januar ganske naturlig: Butikkene må nemlig rydde lagrene sine for å få plass til de nye 2014-modellene som snart banker på døra. Kan du leve med at det snart kommer en ny og oppdatert versjon, kan det altså være verdt å følge nøye med.

Det er likevel ikke alle tilbudene som er like gode, så skal du både spare penger og bli fornøyd med kjøpet, kommer du ikke utenom å gjøre hjemmeleksen din.

For å hjelpe deg på vei har vi i denne runden plukket ut noen av våre favoritter fra teståret 2013, mer om fellene ved januarsalget får du nederst.

Anbefalte kjøp!

Samsung F8005 er en flott TV. Foto: ØYVIND PAULSEN
Samsung F8005 er en flott TV. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Samsung UE55F8005. Da vi testet 46-tommeren av denne modellen i mai 2013 kostet den cirka 17.500 kroner, og vi endte opp med en sekser på terningen: Bildekvaliteten er god nok for de aller fleste, designet er på topp, og den er proppet med funksjoner og finesser.

I dag får du kjøpt 46-tommeren til 10.000 kroner, og kanskje enda mer fristende: 55-tommeren fås til 11.795 kroner. Det er det lite å klage på.

55PFL8008S Foto: PRODUSENT
55PFL8008S Foto: PRODUSENT Vis mer


Philips 55PFL8008S. Selv om Samsung er gode på design og funksjoner, holder vi bildemessig en knapp på TV-ene til Philips, og 8000-serien er alltid et godt kjøp. Akkurat nå får du den til 12.995 for 55-tommeren. Ser vi på prisutviklingen er det en god pris, for sommeren 2013 kostet den over 20.000 kroner. Vær likevel oppmerksom på at prisen har vært nede i 12.995 før også, så noe rent januarkupp er det ikke.

Philips 47PFL5008T Foto: PRODUSENT
Philips 47PFL5008T Foto: PRODUSENT Vis mer


Vi har testet designutgaven av 8000-serien her, og bildemessig er de like.

Budsjettvinneren Philips 47PFL5008T. 47-tommer er fortsatt en svært populær størrelse, og til 4.995 kroner får du også en god TV til en svært god pris. Pris ved lansering var rundt 9.000 kroner, mens den kostet rundt 6.000 i november.

Olympus OM-D EM5 Foto: PRODUSENT
Olympus OM-D EM5 Foto: PRODUSENT Vis mer


Les test av forgjengeren 5007 her.

Olympus OM-D EM5. Et av de mest roste systemkameraene i fjor, men det måtte du også betale for. Med standardobjektivet måtte du ut med rundt 10.500 ved lanseringen. Nå får du den til 7.495.

Onkyos populære 600-serie. Foto: PRODUSENT
Onkyos populære 600-serie. Foto: PRODUSENT Vis mer


Onkyo TX-NR626. Trenger du bedre lyd i stua? Surroundreceiverne til Onkyo har vært populære i mange år, og prispresseren har jevnt over vært 600-serien som er svært godt utstyrt med tanke på prisen. 2013-modellen heter 626 og er intet unntak med seks HDMI-innganger, 3D og 4K-støtte, samt innebygget Spotify-funksjon.

De første månedene den var i salg kostet den rundt 5.000 kroner, men det tok ikke lang tid før den var nede i 3.000 kroner. Nå får du den til 2.795 kroner.

Mosjonist-pakke Foto: PRODUKTBILDER
Mosjonist-pakke Foto: PRODUKTBILDER Vis mer


Langrennspakke for mosjonisten. Denne pakken fra XXL inkluderer Madshus Birkebeiner Classic Carbon-ski, Alpina SCL-støvel og Rottefella Exercise Classic-binding, og ble kåret til den beste turpakken for søndagsmosjonisten av Dine Penger for ett år siden. Og ja, du har sikkert gjettet det: Den frontes hardt også i årets januarsalg.

Nå ligger på 1.999 kroner, 500 kroner under vanlig pris, men merk deg at staver må kjøpes i tillegg.

For deg som vil trene. Foto: PRODUKTBILDER
For deg som vil trene. Foto: PRODUKTBILDER Vis mer


Langrennspakke for de mer aktive. Krever du litt mer av utstyret har G-Max et godt tilbud på en klassisk Rossignol skipakke: Rossignol evo Classic NIS Race performace-ski og Rottefella exercise skate-binding til en samlet pris for 1.499 kroner.

Den oppgitte veiledende prisen kun for skiene, var alene på 3.499 kroner, så også her kan det være gode penger å spare selv om både sko og staver kommer i tillegg.

Men styr unna januar-fellene

Alt er imidlertid ikke like spennende som det ser ut, for dette er også en periode hvor butikkene benytter muligheten til å dumpe ut produkter de ellers ikke har klart å få solgt.

For det at et produkt er merket med januar-salg eller januar-kupp, er selvsagt ingen garanti for at prisen er spesielt lav.

Konkurransen i det norske markedet er stor, noe som ofte betyr at prisene synker raskt på de aller fleste produktene. Det betyr ganske enkelt at den oppgitte førprisen ikke behøver å være reell, fordi den aldri har vært i bruk. Slike villedende priser er forøvrig noe Forbrukerrådet advarer mot hvert eneste år.

Tørketrommelen Siemens WT44W1E0DN er et eksempel på et produkt med jojo-pris. Prisen er kjørt opp "all-time high" rett før jul, for så å bli satt ned i januar. Sånt blir det rabatter av. Takk til leser Kjell Arne for tips.
Tørketrommelen Siemens WT44W1E0DN er et eksempel på et produkt med jojo-pris. Prisen er kjørt opp "all-time high" rett før jul, for så å bli satt ned i januar. Sånt blir det rabatter av. Takk til leser Kjell Arne for tips. Vis mer

Huskeliste:

 • Sjekk alltid prisen hos flere aktører før du slår til. Vil du slippe å løpe fra butikk til butikk kan du prøve en prissammenligningstjeneste. Prisjakt.no er ett eksempel, og siden de har egne apper for smartmobilen din, er jobben langt enklere enn før. Prisjakt gir deg også produktets prishistorikk, noe som er praktisk hvis du er i tvil om hvor reelt januarkuppet faktisk er, se bildet under for eksempel.


   • Prut. Finner du varen billigere et annet sted, betyr det ikke nødvendigvis at du må kjøpe den der. Si til butikken du ønsker å handle i at konkurrenten eller en nettbutikk har en lavere pris, og selgeren vil sannsynligvis prøve å blidgjøre deg.

   Men er det et bra kjøp?

   At noe er merket som et «kupp», er heller ingen garanti for at produktet er bra.

   Du må altså gjøre hjemmeleksen din før du drar kortet. Et godt utgangspunkt er derfor å lese produkttester. En ting er å finne de anbefalte produktene vi har testet, men få også med deg årets skuffelser fra teståret 2013 før du bestemmer deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer