De beste joggeskoene

Utvalget av joggesko er enormt. Slik velger du i jungelen.

Vet du hva du skal se etter når du skal velge nye joggesko? Foto: Colourbox.com
Vet du hva du skal se etter når du skal velge nye joggesko? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal ut og løpe, og har fått på deg en rask løpetights og en t-skjorte med gode pustende egenskaper. Ipoden med favorittmusikken er selvfølgelig også med. Utstyret oventil er på topp, men hvordan er det med joggeskoene?

Det er mange som lar det gå alt for lenge før de kaster joggeskoene. I verste fall kan dette føre til belastningsskader. Les mer om det her: Dette er ferskvare

Er det på tide at du bytter ut dine sko? Her viser vi hva du må se etter. Nederst i artikkelen ser du en fersk test av joggesko.

Løp med riktige joggesko

Dette må du huske på

Når du skal velge nye løpesko bør du først og fremst vite hvor mye du veier. Du bør også ha en viss idé om hva slags underlag du kommer til å løpe mest på. Løping på asfalt stiller nemlig helt andre krav til skoen enn løping i terreng. I førstnevnte er det viktig med god støtdemping, mens det i sistnevnte er viktigst med god stabilitet.

Disse skoene bør du unngå

Det neste du må se på er løpesteget ditt. Du kan velge mellom sko for dem med overpronasjon, underpronasjon eller normalpronasjon. Pronasjon er betegnelsen på fotens naturlige bevegelse under løping. Se nærmere forklaring her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.