De beste løpeskoene

DinSides løpere testet 14 par løpesko og ble overrasket: Skoene vi likte best var slett ikke dem som ekspertene på Löplabbet anbefalte.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om løping på asfalt sliter voldsomt på kroppen, sverger de fleste løpere til hardt underlag. Å ha gode løpesko er derfor viktig for å unngå skader.

Årsakene

Mange tror at sko med solid støtdemping er den eneste nøkkelen til smerte- og skadefri løping. Slik er det ikke.

- Ofte skyldes skader at folk løper med sko som ikke er tilpasset deres løpesett, sier løpeskoekspert Odd Nilsen ved Löplabbet i Oslo.

Foten ruller nemlig ofte en tanke innover for mest skånsomt å ta i mot støtet når den treffer bakken. Enkelte overdriver denne bevegelsen, andre ruller utover. Dette blir først skadelig om du løper mye på hardt underlag. Siden de fleste gjør nettopp det, er stabile sko som kompenserer for "fotfeilen" viktig.

Klikk på lenken øverst til høyre eller her for å se hele testen

Ulike krav

Folk flest har vanskelig for selv å avgjøre hvilke sko som passer til deres løpesett. Vi lot derfor Løplabbet analysere våre respektive løpesett. Løplabbet anbefalte andre sko enn dem vi følte oss mest komfortable med. Grunnene til det er antagelig flere:Vi er vant til å løpe med sko som ikke er tilpasset vårt løpesett

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer