De beste nettbankene i verden

Norge er nok langt fremme på nettbankvirksomhet, men de beste i verden må vi ut av landet for å finne i følge Interbrand og IBM.

Svenske banker i verdenstoppen på Internett
Svenske banker i verdenstoppen på Internett Vis mer
Publisert

Norske banker synes å henge etter i den internasjonale toppen av internettbanker. IBM og firmaet Interbrand har i en undersøkelse av 45 internasjonale banker kåret de ti beste. Kåringen er basert på kriterier som tilgjengelighet, navigasjon, kundeservice, innhold, teknisk kvalitet og visuelt uttrykk. De beste bankene har stort sett gjort det godt på alle områdene.

Svenskene langt fremme

Mens norske banker ikke er å se i toppen, finner vi hele tre svenske banker høyt oppe. Ellers er det amerikanske og sveitsiske banker, samt én britisk og én tysk bank som ligger inne på denne ti på topp listen.

På andre plass finnes svenske FöreningsSparbanken som satser på å bli største internettbank i Nord-Europa innen to år.

Se selv

Her er listen og linkene til de ti beste bankene i undersøkelsen.1 Citibank, USA2 FöreningsSparbanken, Sverige3 Meritanordbanken, Sverige/Finland4 S E B, Sverige5 U B S, Sveits6 Wells Fargo, USA7 Net Bank, USA8 Egg, Storbritannia9 Credit Suisse Group, Sveits 10 Commerzbank, TysklandEtter et raskt overblikk er vår reaksjon at de fleste av disse bankene viser frem rene og lettnavigerte sider, som du faktisk greier å finne frem i på tross av språkbarrierer. Prøv selv og sammenligne med de nettbankene du kjenner til her hjemmefra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.