De beste og verste billånene

Lyst på ny bil? Lån til bil med sikkerhet i boligen vil nesten alltid være en bedre idé enn å ta opp et vanlig billån.

Publisert
Sist oppdatert

De beste og verste billånene

  1. Se vår oppdaterte prisliste


Best med boliglån

Effektiv rente for et normalt boliglån ligger for tiden mellom 3,3 og 4,7 prosent, avhengig av sikkerheten du kan stille.

Til sammenlikning ligger billånene mellom 4,6 og 15,4 (!) prosent i markedet

Kan du få lån til bil med sikkerhet i boligen vil dette nesten alltid være bedre enn det beste billånet. Unntak for denne regelen blir det selvsagt hvis du

  • a) pleier en dårlig bankforbindelse og har et dyrt boliglån, eller hvis
  • b) det å utvide boliglånet ditt reduserer sikkerheten slik at renten likevel blir like høy som et rent billån ville vært.

Vår oppdaterte prisliste gir deg full oversikt over alternativene du har hvis du likevel insisterer på å ta opp et billån.

Og vi kårer...

Verstingen i markedet er Cresco lån, men sin effektive rente på 15,4 prosent for et billån på 200.000 kroner over fem år.

Vinneren i vår pristest er dessverre ikke åpen for alle, men fortvil ikke. Blant tilbudene som er åpne for alle finner du nemlig flere som tilbyr billån til 5,5 prosent effektiv rente.

Akkurat nå har Postbanken kampanjetilbud med løfte om lav rente og reduserte gebyrer for søkere på nett. Det er derfor overraskende at ikke Postbanken når opp blant de beste tilbudene. Vi fikk 6,4 prosent effektiv rente som vårt sluttresultat, noe som er godt bak de billigste tilbudene.

Trykk her for å se alle billånsrentene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer