Privatøkonomi på nyåret

De beste økonomiske nyttårsforsettene

Et nytt år byr på nye muligheter, også når det gjelder hvordan du forvalter pengene dine.

FRISK START: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl anbefaler deg å starte 2018 med å sette deg noen konkrete mål for din personlige økonomi. Foto: Stig B. Fiksdal.
FRISK START: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl anbefaler deg å starte 2018 med å sette deg noen konkrete mål for din personlige økonomi. Foto: Stig B. Fiksdal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som 2017 nærmer seg slutter, har du en gyllen mulighet til å rydde opp i økonomien din.

En undersøkelse gjennomført av Respons analyse for DNB, viser at 53 prosent av respondentene sier de ønsker å spare mer i 2018, som er en økning på fem prosentpoeng.

- Når du setter deg konkrete mål blir det også enklere å vite hvordan du skal investere pengene dine, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Derfor anbefaler hun deg å sette noen økonomiske nyttårsforsett.

Rydd opp i romjulen

Elisabeth Realfsen, redaktør og daglig leder i Finansportalen, er enig i at det nye året er en mulighet til å fjerne dårlige vaner fra ditt personlige regnskap.

- Jeg tror de fleste kan bruke romjulen til å få vekk utgiftsposter som bare er «penger ut av vinduet», sier Realfsen.

Hun anbefaler deg å starte med å sjekke utbetalingene dine i nettbanken gjennom 2017, og bruke disse til å lage en liste over de utgiftene du kan kutte uten at du merker noen forandring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer