De beste pappvinene

Få dobbelt opp i Sverige.

Testfakta.se har testet åtte pappviner. Tre av dem gir bra helhetsinntrykk, mens resten får varierende karakterer og én får endog stempelet "veldig nedslående helhetsinntrykk". Foto: Colourbox
Testfakta.se har testet åtte pappviner. Tre av dem gir bra helhetsinntrykk, mens resten får varierende karakterer og én får endog stempelet "veldig nedslående helhetsinntrykk". Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forbrukermagasinet Testfakta.se har testet åtte av de mest populære pappvinene som selges fra det svenske Systembolaget.

I tillegg til en ren smakstest, har de også sendt vinkartongene til analyse hos et vinlaboratorium. Under laboratorietesten fant de til dels store konsentrasjoner av det allergifremmende stoffet svoveldioksid i flere av vinene.

Les også DinSides test av musserende viner

Hva er din favoritt når det kommer til vin på boks? Tips andre i forumet nedenfor.

Favorittene

Smakstesten vurderte vinene etter smak, lukt og utseende. På det franske laboratoriet har de testet alle pappvinene for blant annet sukkerinnhold, svoveldioksid-konsentrasjon, sorbinsyre og sporstoffer etter pesticider - eller plantevernmidler.

Smakspanelets favoritter er Bundu Star, Mauro Primitivo og Robertson Winery, av desse er kun sistnevnte å finne i det norske Vinmonopolets lister.

Merk deg også prisforskjellen her: Mens litersprisen for treliteren med Robertson Winery er 70 svenske kroner (59 nok) på Systembolaget, må du betale 119,96 norske kroner per liter hos Vinmonopolet. Ved kjøp av treliterskartonger betyr dette en prisforskjell på 183 kroner. Med andre ord: Du kan kjøpe to trelitere med Robertson Winery i Sverige, for den prisen du må betale for én kartong i Norge - og fremdeles ha penger igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.