De beste tipsene for svenskehandelen

Husk: Du kan få bot for potetene - men du kan ha med deg ubegrenset med alkoholvarer om du bare velger riktig type!

SVENSKEHANDEL: Disse triksene er gode å ha i bakhånd når du skal på «harryhandel». Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Vis mer
Publisert

Det er mange som legger julehandelen til Sverige, og varehusene over grensa venter storinnrykk av nordmenn de kommende ukene før jul.

- De største handledagene er fra mandag og tirsdag neste uke og helt frem til 22. desember, forteller Ole Jørgen Lind, butikksjef ved Maximat Nordby, til Dinside.

Vil du unngå de største folkemengdene og ha det litt roligere rundt reolene, bør du ifølge butikksjefen satse på å legge handelen litt tidlig på dagen - eller seint på dagen, sånn en time før stengetid.

- Det går mye i ribbe, kalkun, stek og klassiske julevarer, men også mye melk og meierivarer som man skal ha til grøten og riskremen. Og så går det mye pålegg og drikke, man skal koste på seg litt ekstra i jula og ikke gå tomt for noe, sier butikksjefen videre.

Vi har samlet noen tips og triks for deg som skal til Sverige og handle, som du kan se i videoen ovenfor.

Der får du tips om smarte produkter, varer med stort sparepotensiale, varer du absolutt ikke bør legge i handlevogna - og det beste trikset til hvordan du kan fylle bilen med alkoholholdige varer uten å være bekymret for tollgrensa på alkohol (men du må selvsagt holde deg innenfor beløpsgrensa for utenlandshandel).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer