De billige gigant-TV'ene

FILM: Har du ikke råd til plasma-TV og synes det blir vel ekstremt med prosjektor? Når størrelse teller er det bakprojeksjons-TV'er som gjelder. Men de skjulte kostnadene kan bli høye.

De billige gigant-TV'ene
Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selv om film fortsatt er best på kino, er det fullt mulig å realisere kinofølelsen hjemme.

For å realisere drømmen må imidlertid de fleste av oss oppgradere mye av utstyret.

Første punkt er å skaffe seg et digitalt surroundanlegg. Men husk at selv om lyd er mye, så er det ikke alt. For at synsinntrykkene skal matche lydopplevelsen, må også TV'en oppgraderes.

Penger & plass

Joda – vi vet at en stor og sexy plasmaskjerm ikke tar store plassen. Men når plasmaherligheten fremdeles koster like mye som en grei bruktbil, er den ikke alle forunt.

Et stort kinolerret og en god prosjektor er heller ikke å forakte. Men slett ikke alle har lyst til å ha en støyende framviser hengende i taket, og i tillegg ha et lerret som dekker alle bildene av svigermor.

Løsningen kan være en bakprojeksjons-TV.

Trykk her for å se bildespesialen og hva drømmemodellene koster

Store og relativt billige

Kort fortalt består projeksjons-TV'ene av en projektor som er montert inne i et TV-kabinett. Ved hjelp av ett eller to speil sendes bildet direkte mot seerne gjennom en spesialskjerm laget av en glass- eller akrylplate. Grunnen til at det kalles bakprojeksjon er at lyset blir sendt gjennom skjermen.

Fordeler:

  • De er store. Bakprojeksjons-TV'ene har vanligvis en størrelse på mellom 40 eller 50 tommer. Størrelsen tatt i betraktning får du svært mye for pengene.
  • Tåler lys. I forhold til en vanlig prosjektor som viser TV-bildet på lerret, vil ikke en bakprojeksjons-TV være like lysømfintlig. Det er altså ikke nødvendig å trekke for gardinene for å se på TV.

Ulemper:Fremdeles er nok TV-bildet på vanlige TV-modeller hakket vassere enn på projektor-modellene.

Er du derimot opptatt av størrelse og ønsker en TV som er fra 40 tommer og oppover, bør en bakprojektor-TV være det soleklare valget.

Trykk her for å se bildespesialen og hva drømmemodellene koster

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer