Pris på fond

De billigste og beste fondene nå

Når én bank kutter fondsprisene, blir det tøffere konkurranse på markedet, noe som kommer kundene til gode, mener spareøkonom.

GEBYRFRITT: Du kan spare i fond helt uten gebyr hos en av disse fondstilbyderne. Flere forbrukere har kastet seg på fondssparing, og DNB merker seg et økende antall kjøp via deres app. Foto: Eilin Lindvoll.
GEBYRFRITT: Du kan spare i fond helt uten gebyr hos en av disse fondstilbyderne. Flere forbrukere har kastet seg på fondssparing, og DNB merker seg et økende antall kjøp via deres app. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke meldte Sbanken at de kuttet forvaltningsgebyret på over 400 fond. Dette er et grep banken gjør for at det skal bli enklere og billigere for kundene.

- Når en fondsdistributør selger fond på vegne av forvalteren, får distributøren penger tilbake fra forvalteren. Det vanlige er at distributøren putter denne provisjonen i egen lomme, men vi velger nå å gi dette til kunden, og heller ta en lav årlig pris, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Totalt sett blir dette enklere og billigere for kunden. Det er sluttsummen på kassalappen som teller, fortsetter Øyhovden.

Et regneeksempel med utgangspunkt i det populære fondet DNB Teknologi med et innskudd på én million kroner og årlig realavkastning på 3,75 prosent, ser slik ut etter 20 år hvis vi sammenligner Sbanken med de øvrige prisene i markedet:

Det skiller «bare» 121.151 kroner i kostnader, men 210.624 kroner i verdien kunden sitter igjen med over en periode på 20 år.

Lenger ned i saken kan du se flere eksempler på hvordan forskjellig forvaltningsgebyr kan spare deg for hundre tusener av kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer