De dropper håndvasken

- Når jeg er på besøk og har vært på do skrur jeg bare på krana så det skal høres ut som jeg vasker hendene, forteller en DinSide-leser. Sjekk hvor mange det gjelder.

Fem prosent av kvinnene og fire prosent av mennene i DinSides spørreundersøkelse svarer at de overhodet ikke vasker hendene etter at de har vært på do.
Fem prosent av kvinnene og fire prosent av mennene i DinSides spørreundersøkelse svarer at de overhodet ikke vasker hendene etter at de har vært på do. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt siden skrev DinSide om hva som får oss til å bruke såpe når vi vasker hendene våre.

I den forbindelse gjennomførte vi en spørreundersøkelse der menn og kvinner svarte på spørsmål om egne håndvaskrutiner.

I skrivende stund har 2202 personer deltatt, 1098 kvinner og 1104 menn.

Hvem har skitnest hender? Kvinner eller menn?

Forskjell på menn og kvinner

Det er forskjell på oss. 70 prosent av mennene bruker såpe når de vasker hendene når de har vært på do, mot 75 prosent av kvinnene.

16 prosent av mennene og 20 prosent av kvinnene svarer at såpebruken avhenger av hva de har har gjort på do.

Tre prosent av mennene og seks prosent av kvinnene mener vask med rent vann holder i massevis.

Vasker du hendene i kaldt eller varmt vann?

- Jeg vasker sjelden hendene

Så mange som fem prosent av kvinnene og fire prosent av mennene svarer at de overhodet ikke vasker hendene etter at de har vært på do.

- Vær forsiktig med håndsprit

- Jeg vasker sjelden hendene, piller meg ofte i nesen og tar både på brødvarer og frukt når jeg er i butikken. Jeg kan gi ett hint: Jeg bor i oslo. Når jeg er på besøk og har vært på do skrur jeg bare på krana så det skal høres ut som jeg vasker hendene. Jeg vet at det finnes mange sånne som meg der ute, så lykke til med å få tak i oss. Jeg bytter sengesett ekstremt sjelden for det er så tungvint. Kan faktisk ikke huske sist jeg byttet sengesett, skriver en anonym leser i en kommentar til artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer