De dyreste bensinstasjonene

Tallene fra 2007 avslører hvem som er verst - og best - i klassen.

Publisert
Sist oppdatert
... over to kroner i forskjell på snittprisen fra den billigste til den dyreste stasjonen


Statistikk kan brukes til så mangt. Og når man årlig har mer enn 40.000 drivstoffpriser å sammenlikne med hverandre, kan det bli til mye nyttig stoff.

Tallene kan blant annet brukes til:

...å finne de verste bensinfylkene

...å finne ut hvilken dag drivstoff er dyrest

...å finne ut hvilken kjede som er billigst og dyrest

Interessant er det kanskje også å finne de billigste og dyreste enkeltstasjonene i hele landet. For forskjellen mellom billig og dyr er ikke akkurat liten. Og om du ofte fyller på en av de dyreste stasjonene, kan det jo være lurt å vurdere å "flytte"...

Hva er ditt beste bensintips? Fortell oss nederst i saken

Dyrest på bensin

Som tabellen under viser, er der over to kroner i forskjell på snittprisen fra den billigste til den dyreste bensinstasjonen. Høyeste snittpris fant vi hos Esso på Osloveien i Hønefoss, der snittet av registrerte priser i 2007 var hele 12,19 kroner per liter. Esso er i denne oversikten representert med både to av de billigste og to av de dyreste bensinstasjonene. På vårt spørsmål om hvordan dette henger sammen, svarer informasjonssjef i Esso Norge AS, Eirik Hauge, at lokale forhold er det som først og fremst styrer prisdannelsen.

- Generelt er erfaringen vår at der det finnes flere stasjoner nær hverandre i et lokalt marked, så gir det vanligvis lavere priser.

Her er oppdaterte bensinpriser

Billigste og dyreste bensinstasjoner
StasjonSnittpris per liter i 2007
Esso, Apenes gate 18, Fredrikstad10,16
Esso, Haldenveien 2, Gamle Fredrikstad10,17
Jet, Haukeliveien 50, Oppegård10,33
......
Esso, Osloveien 79, Hønefoss12,19
Shell, E6, Berg i Østfold12,09
Esso, Bærumsveien 305, Haslum12,06
Kilde: DinSides bensindesk 1/1-07-31/12-07.

Billigste bensinstasjon i 2007, ifølge vårt tallmateriale, var Esso i Apenesgate i Fredrikstad. Der var snittprisen på 10,16 kroner.Sparer du to kroner hver gang du fyller bensintanken, og bruker du årlig 1.500 liter bensin, gir dette en årlig besparelse på 3.000 kroner – penger rett i lommen.

Bli bensinrapportør på DinSide - registrer deg på 1 minutt

Dyrest på diesel

Bytter vi bensinen ut med diesel, kan vi registrere nesten like store prisforskjeller. Forskjellen fra billigst til dyrest er i underkant av to kroner.

Ifølge våre tall var Statoil i Nesttunveien på Nesttun dyrest av alle, med en gjennomsnittlig pris på 10,69 kroner per liter. Billigst var Jet i Øvre Hasleveien i Sandefjord med en snittpris på 8,72 kroner per liter.

Regnskapstallene til Statoil Nesttun viser at de i løpet av kort har snudd røde tall til millionoverskudd. Sjekk tallene her.

DinSide får opplyst at eier og daglig leder ved Erik Midtrød er på vei til ferie, og det har ikke lykkes oss å komme i kontakt med ham på mobil.

Billigste og dyreste dieselsstasjoner
StasjonSnittpris per liter i 2007
Jet, Øvre Hasleveien, Sandefjord8,72
Jet, Vestre Ringveien, Askim8,88
Jet, Osloveien, Hønefoss8,93
......
Statoil, Nesttunveien, Nesttun10,69
Hydro Texaco, Rolf Wickstrømsvei, Oslo10,66
Shell, Vardeveien, Fyllingsdalen10,63
Kilde: DinSides dieseldesk 1/1-07-31/12-07.
For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at de nevnte stasjonene ikke nødvendigvis er de aller billigste eller dyreste i kongeriket, da tallmaterialet kun tar utgangspunkt i stasjoner vi får rapportert priser på.

Mer om bensin:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer