De dyreste kommunene

Fra i fjor har kommunene i snitt satt opp de kommunale avgiftene med nesten 10 prosent. Her kan du se om du bor i en av de dyreste eller en av de billigste kommuene.

Publisert

Huseiernes Landsforbund har undersøkt de kommunale avgiftene til vann, kloakk, renovasjon og feiing i 124 kommuner. Fra 1998 til 1999 har disse kommunene økt sine avgifter med nesten 10 prosent. Det er fire ganger mer enn prisstigningen på andre varer og tjenester i Norge (målt ved konsumprisindeksen).

Verstingene

Alle gebyrer har økt, og renovasjonsgebyret (søppelinnsamling) har økt aller mest i 1999. I gjennomsnitt med nesten 18 prosent fra året før. Ved en boligstørrelse på 110 kvadratmeter betaler huseierne i snitt nesten 6000 kroner i året i avgifter til vann, kloakk, renovasjon og feiing. Men de dyreste kommunene krever nesten det doble.

I de fleste kommunene beregnes avgiftene ut fra størrelsen på boligen. Det betyr at du som har større bolig enn den undersøkelsen tar utgangspunkt i (110 kvadratmeter), betaler mer enn de beløpene som er skissert her. Likevel finnes det unntak der avgifter blir belastet i forhold til forbruk fremfor boareal. (Ved vannmålere for eksempel.) Dersom du i en slik kommune for eksempel bor alene i en bolig på 300 kvadratmeter, betyr ikke det at du må betale mer enn det som er skissert i undersøkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer