De er like smarte

Bikkja di og toåringen. Ja, du leste riktig.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hunder er like flinke til å forstå håndbevgelsene dine som det toåringer er, og de trenger knapt læretid i det hele tatt for å skjønne visuell kommunikasjon.

George, den surfende hunden

Medfødt talent

Hunder ser ut til å være disponert for å lese signaler fra mennesker, sier forsker Gabriella Lakatos ved Eötvös Loránd til Discovery News.

Hun har nylig publisert en studie om kommunikasjon mellom hunder og mennesker i tidsskriftet Animal Cognition.

Hunder får samme stimuli som barn

Ifølge Lakatos' forskningsresultater kan hunder i tillegg til håndbevegelser også lese visuelle signaler som blikk og hodenikking.

En hund etter luksus

Noe av årsaken til dette antar forskeren er at folk ofte snakker babyspråk til hunden, slik at den mottar samme stimuli som voksne gir til barna sine.

Hunder viser seg faktisk å være bedre til å forstå menneskenes signaler enn det sjimpanser er, selv om det er dyret vi er nærmest i slekt med genetisk sett.

Tre er det magiske tallet

Da Lakatos og kollegene hennes studerte hunder og toåringer, skulle barna og hundene fine lektøy og mat ved hjelp av forskjellige pekebevegelser forskerne gjorde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer