De fleste vil forandre kroppen

6 av 10 kvinner er misfornøyde med kroppen sin og ville gått til plastisk kirurg dersom det var gratis, i følge en stor engelsk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

6 av 10 av de 45.000 kvinnene som ble spurt sa de ikke ”holdt ut” kroppen sin, mens litt over en tredel var ”forholdsvis fornøyd” og bare 1 av 4 var ”helt fornøyd”.

Magen er den kroppsdelen de fleste helst vil forandre (40 prosent), fulgt av hoftene (24 prosent), puppene (16 prosent) og rumpa (7 prosent).

56 prosent av de spurte ville forandret en eller to ting med plastisk kirurgi dersom det var gratis, og nesten 1 av 10 ville forandret alt.

4 av 10 bekymrer seg for kroppsformen hver dag, og mer enn 1 av 3 drømmer om å gå ned over 10 kilo.

En handletur for å kjøpe klær fører til kropps-bekymring for 26 prosent av de som deltok i internett-spørreundersøkelsen.

34 prosent sier at enhver sosial situasjon for dem til å føle seg flaue for kroppen sin, mens 23 prosent kjenner seg snåle når de soler seg på stranda.

- Vi lever i en verden som er besatt av slanking og image, sier Sheila Sang, som leder AOLs Women's Channel og står bak undersøkelsen.

- Så det er ikke overraskende at folk setter seg selv så høye standarder at de noen ganger kan være urealistiske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer