Plastposeavgift

De første «posemillionene» skal deles ut

Handelens Miljøfond deler ut 30 posemillioner til 73 forskjellige prosjekter. De fleste av oss har bidratt med 50-ører for plastposene.

MILLIONER I PLASTPOSEAVGIFTER SKAL DELES UT: Du betaler 50 øre per plastpose i en «poseavgift» - som går til Handelens Miljøfond. Dette skal blant annet gå til tiltak for å redusere plastforsøpling. Nå er de første «vinnerne» av tilskudd fra posemillionene klare. Foto: Kristin Sørdal
MILLIONER I PLASTPOSEAVGIFTER SKAL DELES UT: Du betaler 50 øre per plastpose i en «poseavgift» - som går til Handelens Miljøfond. Dette skal blant annet gå til tiltak for å redusere plastforsøpling. Nå er de første «vinnerne» av tilskudd fra posemillionene klare. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pengene går til prosjekter som på ulike måter skal rydde plast, hindre forsøpling og gjøre plastbruken mer effektiv.

De som har fått støtte er forskjellige bedrifter, gründere, frivillige organisasjoner, forskningssentre, bransjeorganisasjoner, stiftelser og utdanningsinstitusjoner.

– Engasjementet for å løse plastproblemet sprengte rammene til fondet, sier daglig leder Rasmus Hansson i Handelens Miljøfond.

Dette er Handelens Miljøfond

Handelens Miljøfond kom i stand etter mye diskusjoner rundt forslaget om en egen poseavgift i 2015. Dette endte altså med opprettelsen av et eget miljøfond som skulle forvalte øremerkede penger fra plastposesalg: Handelens Miljøfond

15. august 2018 var miljøfondets offisielle oppstart, og med det fulgte en økning på prisen for bæreposer på 50 øre.

Hos dagligvarebutikkene økte prisene på bæreposer fra 99 øre 14. august 2018, til 1,60 kroner 15. august 2018. Også service- og faghandelen er med.

Ordningen er frivillig. Pengene medlemmene betaler inn til fondet er ikke et gebyr, men en kontingent. Det vil bli snakk om 300-400 millioner kroner inn til fondet årlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer