- De gamle vil kreve mer

Den kommende eldrebølgen vil kreve mer. Og det kommer til å koste.

Finansminister Kristin Halvorsen Foto: Rune Kongsro
Finansminister Kristin Halvorsen Foto: Rune Kongsro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag la finansminister Kristin Halvorsen Perspektivmeldingen 2009, som tar for seg hvilke oppgaver Norge vil stå fram for i løpet av de neste 50 årene.

I tillegg til miljøproblemer og økende globalisering, er det ett punkt som opptar finansministeren: Den aldrende befolkningen. Regjeringen anslår det vil være dobbelt så mange pensjonister om 50 år enn det er i dag.

- Det kommer til å være en horde av folk med gåstoler om noen år, sier Kristin Halvorsen.

KALKULATOR: Regn ut din pensjon fra folketrygden

Vil kreve mer fra staten

Halvorsen tror ikke den kommende generasjonen eldre vil ikke ta til takke med tilsvarende tilbud som finnes for eldre i dag.

- De kommer ikke bare kommer til å kreve pensjonsordninger, men de kommer også til å kreve høyere nivåer på velferdsordningene enn det foreldrene deres gjorde. Husk at dette er de gamle '68-erne, som ikke er vant med å gå stille i gangene, sier finansministeren spøkefullt.

Hun sier likevel det ikke er noe i veien med å kreve mer fra staten - snarere tvert imot.

- Det er sunt, alle samfunn skal ha noe å strekke seg etter og alle ønsker å gjøre ting bedre, sier Halvorsen til DinSide Økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer