De gjør jobben for deg

Men sjekk at du får de beste betingelsene!

Jobben med å skaffe boliglån kan settes ut til andre, men ikke vær naiv. Foto: Colourbox.com
Jobben med å skaffe boliglån kan settes ut til andre, men ikke vær naiv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Noen bruker tid i bankene - andre velger annerledes", heter det på Bankpartners hjemmesider. Bankpartner er en av flere låneformidlere som selger boliglån til privatpersoner for noen utvalgte banker.

- Dette er veldig vanlig i for eksempel England at privatpersoner bruker institusjoner eller firmaer som oss til å skaffe dem lån, sier Tore Lie i Bankpartner. - Vi gjør jobben med å sørge for at kunden får lån, vi søker på en fornuftig måte, vi sørger for å få et ja, og vi sørger for å få dette lånet til best mulig vilkår for kunden.

Tør du låne her?

Betalt av bankene

Bankpartner blir betalt av bankene de samarbeider med, men kun i den grad de plasserer lånet. Låneagenter lever altså av returkommisjoner fra bankene de leverer lån til, og provisjonen er normalt på seks til åtte promille av det de låner ut. Når du låner tre millioner kroner, får agenten antakelig et sted mellom 18.000 og 24.000 kroner.

- Vi er ikke den største aktøren i Norge, men vi formidler for et relativt stort volum. Bankene betaler noe for det, men ikke mye. Skal man leve av dette, er man avhengig av et høyt volum, for marginene er små. Man må være flink, sier Lie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.