De hemmelige kvalitetsmerkene

Du er kanskje ikke klar over det, men en rekke billige merkevarer lages av kjente produsenter. DVD-spilleren REC 800C er ett av mange eksempler.

Publisert

Spilleren har de samme funksjonene som en vanlig DVD-spiller i prisklassen rundt 6000 kroner. Den har imidlertid ikke scart-utgang, kun utgang for S-video-kabler.

Enkelte endringer

Modellen ligner mistenkelig på en av spillerne i Panasonic-sortimentet, nemlig K-520. Vi har ikke funnet noen som selger Panasonic-spilleren i Norge, men i utlandet ligger prisen på om lag 700 amerikanske dollar (5600 kroner). REC-spilleren får du kjøpt hos en av de største elektronikk-kjedene her i landet.

- Dette produktet er ikke blant dem som offisielt produseres av Panasonic. Jeg kjenner derfor ikke til denne REC-modellen, sier Helge Rose, produktsjef i Panasonic Norge.

Rose påstår at disse varene ofte lages etter utgåtte modeller hos for eksempel Panasonic. Produsenten foretar vanligvis kosmetiske og tekniske endringer på produktet. Det mangler gjerne en utgang eller en finesse det originale produktet har, men Rose innrømmer at det ikke har så mye å si for kvaliteten.

- På generelt grunnlag kan man si at kvaliteten ikke forringes av at enkelte finesser fjernes, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer