De hotteste mobiltelefonene

Nesten alle nordmenn har en i lomma, og har de den ikke der, har de garantert en liggende hjemme. Det er selvsagt mobiltelefonen vi snakker om. Om med den nest høyeste mobildekningen i verden, kun slått av Finland, har mobiltelefonen blitt en naturlig del av hverdagen vår.

Publisert

Snart 3 millioner nordmenn har kjøpt seg en mobiltelefon, noe som daglig manifesteres med plagsomt høye samtaler på bussen, irriterende ringelyder på toget og nærmest en panisk avhengighet til denne lille elektroniske dingsen. Har du først blitt vant til å bruke en, føler mange at mobiltelefonen har en like sentral plass i lomma som husnøkkelen og lommeboka. Det har for noen gått så langt at de føler seg naken og nærmest lammet skulle de plutselig en dag glemme mobilen hjemme.

Big business

Mobilprodusentene har for lenge siden innsett at det er mye penger å tjene på dette markedet, og lanserer nye modeller hyppigere enn noen gang tidligere. Design, form og farge har blitt like viktige faktorer ved en mobiltelefon, som taletid og funksjoner, og understreker det faktum at mobilen har utviklet seg til et moteobjekt som alle må ha.

Gruppepress

Blant skoleungdom fra 15-19 år har 93 prosent mobiltelefon, og du blir sett på som helt ute hvis du ikke har en. Motepresset gjør at ungdommene kjøper oftere og dyrere enn andre deler av befolkningen, og kulthetsfaktoren er ofte svært høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer