Høye strømpriser

- De høye strømprisene blir kortvarige

Men nettleien kan komme til å øke kraftig på sikt.

KRAFTIG PRISØKNING: Den lange perioden med uvanlig varmt vær har ført til at strømprisen har mer enn doblet seg i forhold til samme tid i fjor. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
KRAFTIG PRISØKNING: Den lange perioden med uvanlig varmt vær har ført til at strømprisen har mer enn doblet seg i forhold til samme tid i fjor. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke viste strømbørsen Nord Pool at strømprisen lå på det dobbelte sammenlignet med samme tid i fjor. Og denne uka gikk prisene ytterligere opp.

I Sørøst-Norge ligger strømprisen nå på 65,97 øre pr. kilowattime, i Sørvest-Norge på 64,62, i Midt-Norge på 65,44 og i Nord-Norge på 50,55.

Til sammenligning lå prisene i juli i fjor gjennomsnittlig på 30,80 i Sørøst-Norge og Sørvest-Norge, 29,42 i Midt-Norge, 30,76 i Vest-Norge og 18,47 i Nord-Norge.

Mange frykter at den ekstremt varme og tørre sommeren vil føre til at de høye prisene vil fortsette inn i vintersesongen, når folk begynner å fyre.

Men selv om det skulle skje, er det liten grunn til å frykte at dette vil bli en permanent situasjon, mener redaktør Anders Lie Brenna i kraftbransjenettstedet EnerWE.no.

- Nettleien er verre

- Det ville overraske meg om vi får se slike lange, varme og tørre somre framover. Vi vil nok ligge mer på normalen, noe som ikke gir de store svingningene, sier Lie Brenna til Dinside.

Han har liten tro på at prisen på selve strømforbruket vil øke framover. Derimot tror han på et hopp i nettleieprisen. Altså den delen av strømregningen som ikke gjelder forbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer