De kan samarbeide om prisene så mye de vil

Lefdal og Elkjøp har samme eier, og kan dermed sette prisene og samarbeide så mye som de bare vil.

PRISSETTING HOS LEFDAL OG ELKJØP: Jada, de samkjører tilbudene i tilbudsavisene - og det kan de helt fint gjøre! Foto: Kristin Sørdal
PRISSETTING HOS LEFDAL OG ELKJØP: Jada, de samkjører tilbudene i tilbudsavisene - og det kan de helt fint gjøre! Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden skrev DinSide om prisene til elvarehusene Elkjøp og Lefdal, hvor vi så på prishistorikken til en del annonserte produkter.

Ved hjelp av tjenesten Prisjakt.no kan du nemlig gå inn og sjekke prishistorikken til alle produkter. I tillegg til en historisk fremstilling av prisene, kan du også se når butikkene endret prisene sist på et bestemt produkt sist, og hvor stor prisendringen var.

Vi fant at prisene i mange tilfeller blir satt opp i forkant av kampanjer. I tillegg så vi at prisen hos for eksempel Elkjøp ofte gikk opp i forkant av en kampanje hos Lefdal - og omvendt.

I ti av 15 tilfeller var prisen satt opp hos den konkurrerende motpart i forkant av salget hos den andre. Alternativt: Den ene har salg på produkter som den andre har satt prisen opp på.

Åshild Indresøvde, kommunikasjonsdirektør i Elkjøp og konsernansvarlig for både Elkjøp og Lefdal, sier til DinSide at de ikke har noen strategi om å sette opp og ned priser for at den andre skal se billigere ut.

Men ifølge Konkurransetilsynet kunne de fint gjort det.

- Kan prissette slik de vil

Nestleder i markedsavdelingen ved Konkurransetilsynet, Øyvind Nilssen, sier nemlig det er ingenting i Elkjøp og Lefdals prissetting som strider imot konkurranseloven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer