De kjappe sparer 5.000 kroner

Så lenge du rekker å ta én kjøretime hos en kjørelærer før 31. desember sparer du cirka 5.000 kroner på lappen. Årsaken er de nye reglene som trer i kraft 1. januar. Her er det altså bare å bestille time så kjapt som mulig.

De kjappe sparer 5.000 kroner
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar 2005 må alle som skal ta sertifikatet gjennomføre et Trafikalt grunnkurs før de får lov til å øvelseskjøre.

Dyrere opplæring

Det trafikale grunnkurset er på totalt 17 timer og må altså fullføres før man kan begynne å øvelseskjøre med foreldre eller venner. Legg også merke til at det nye kurset kommer i tillegg til det vanlige teorikurset.

Målet er selvsagt å få flinkere bilister, men ulempen er selvsagt at regelendringen gjør det enda dyrere å ta sertifikatet. Det antas nemlig at ekstraregningen blir på cirka 5.000 kroner.

Unntak er gjort for de som har førerkort (eventuelt mopedførerbevis) fra før, eller de som dekkes av overgangsreglene. Det er dette smutthullet du bør utnytte, om du allikevel har bestemt deg for å ta sertifikatet i løpet av 2005.

En kjøretime før nyttårsaften er nok!

Overgangsreglene for klasse B - bilsertifikatet - er som følger:Personer som kan dokumentere å ha påbegynt praktisk opplæring ved en opplæringsinstitusjon før 1. januar 2005, kan avlegge førerprøven for den aktuelle klassen etter å ha gjennomført obligatorisk opplæring som var gjeldende før 1. januar 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer