De magiske datoene

Skal du være helt sikker på at slekt og venner får julepresangene i tide, må du sende pakkene senest 16. desember.

Publisert
Sist oppdatert

Nesten 20 brev per person

Internett har ikke tatt over all kommunikasjon ennå. Posten regner med at vi nordmenn vil sende omtrent 80 millioner kort og brev i desember, og cirka 2.5 millioner pakker.

Pakkefrister

Siste frist for å sende pakker er 16. desember - men bor både du og avsender på Østlandet kan du nøle et par dager til: Fristen er nemlig satt til 20. desember.

Er du ekstra sent ute kan du bruke Postens Ekspresstjeneste. Vanlig leveringstid er et døgn, men før jul må du beregne en dag ekstra. Trykk her for alle pakkefrister i Norge.

Skal julegavene dine på langtur må du være litt kjappere i vendingen. Er du uheldig er du kanskje til og med litt sent ute, men har du flaks går det bra.

Pakker til våre naboland skal komme frem selv om du venter helt til 20. desember med å poste dem. Skal du sende pakker til Finland og Island bør du sende dem nesten en uke før: 14. desember er Postens frist.

Til andre Europeiske land varierer fisten fra 1. til 17. desember, og skal pakken til USA er nok fristen egentlig utløpt. Da er det rett og slett bare å hive seg rundt, og håpe på postvesenets godvilje og at den ekstra innsatsen og bemanningen som settes inn nå rett før jul skal betale seg. Skal pakken til et ikke-kristent land er sjansen, paradoksalt nok, større for at pakken kommer frem i tide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer